Non à la taxe kilométrique-Neen aan de kilometerheffing-

Zippa

/ #7961 Tol of wegenvignet voor buitenlandse wagens

2014-02-09 07:36

Kilometerheffing? En wat met alle buitenlandse vrachtvervoer die dagelijks ons landje doorkruist? Ons land is een transitland en daar moeten wij Belgen toch de kosten niet voor dragen, dacht ik.
De E17 wordt letterlijk stukgereden door transit transport. Dit brengt geen rotte cent op voor de Belgische kas maar de kosten voor het onderhoud en herstel van deze wegen worden wel door de Belgische belastingbetaler mee betaald!
Laat alle buitenlandse vracht- en personenwagens tol betalen of een wegenvignet kopen om over onze wegen te rijden, net zoals Angela Merkel van plan is in Duitsland. In Frankrijk is het immers al jaren zo en niemand neemt daar aanstoot aan. Ook wij Belgen betalen gedwee de payages als we naar het zuiden reizen.
Ik dacht overigens dat wij al meer dan genoeg wegentaks betalen om over onze wegen te rijden en ook de taksen en accijnzen op brandstof swingen de pan uit...

Heren ministers, zoek het eens niet bij de Belgische autorijder maar DURF eens in te gaan tegen alle tegenkantingen van Nerderland, Frankrijk, Duitsland, ... als het over 'tol betalen' gaat.