123

Mika Sipola
Oulu

/ #92

2008-02-24 16:56

Hakaristi on symboli siinä missä kaikki piirretyt kuviot, kuten nämä kirjaimetkin. Symbolin kieltäminen sillä perusteella, että se voidaan yhdistää tavalla tai toisella kauheuksiin ei ole mielestäni kovin pitkälle suunniteltu asia, sillä siinä tapauksessa meille ei jäisi kovinkaan montaa symbolia jäljelle. Esimerkiksi lippumme kokisi muutoksen sillä siinähän komeilee risti. Olipa kyseessä hakaristi, risti, puolikuu, sirppi, tähti, ympyrä, neliö tai muu kuvio, niin se ei ole mitään muuta kuin merkki.

Valitettavan monesti idealisteilla on tapana nähdä ajamansa aatteet mustavalkoisina joissa oma näkemys edustaa sitä ainutta ja oikeaa totuutta ja kaikki muut mietteet ovat vääjäämättä vääriä ja pahasta. On toki ymmärrettävää, että hakaristin näkeminen saa monet ajattelemaan nazeja, mutta jos matkaamme juurikin vaikkapa tuonne Intiaan tai Japaniin, löydämme hakaristin aivan toisenlaisissa yhteyksissä.

Minun neuvoni meille kaikille on tämä:

Käyttäkäämme kykyämme ajatella asioista useilta eri kanteilta ja tutkikaamme historiaa löytääksemme mahdollisimman monipuolisen kuvan. Kun olemme löytäneet mielestämme tarvittavan määrän tietoa voidaksemme perustaa oman, henkilökohtaisen, näkemyksemme asiasta, jättäkäämme portti auki tuleville muutoksille ajattelussamme. Opimme läpi elämän ja uuden tiedon valossa mielipiteemme voivat hyvinkin muuttua. Siksi on tärkeää nähdä asiat useista näkökohdista ja perustaa omat näkemyksemme tosiasioille vaikka oma mielipiteemme olisikin ristiriidassa ihailemiemme henkilöiden ajatusten kanssa.


Wikipedian näkemyksiin asoista tulisi suhtautua erittäin kriittisesti, sillä sinne voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa eikä se näin ollen ole läheskään aina luotettava lähde. Siitäkin huolimatta tuosta linkistä löytyy lisää tietoa hakarististä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

Yleisesti ottaen hakukoneet kuten Google tarjoavat hyvät mahdollisuudet etsiä lisää tietoa aiheesta kuin aiheesta, mutta olipa lähde sitten vaari vainaan päiväkirja, valtion virallinen historiikki tai netissä kirjoitteleva sohvafilosofi on syytä kiinnittää erityistä huomiota lähdekritiikkiin.